Sekrety zdrowia, czyli o cytrynach

W sieci krążą różne rzeczy. Ponieważ moje koleżanki z różnych stron, nie znając siebie nawzajem, przysłały mi ten sam tekst, pomyślałam, że podzielę się nim z innymi. Może warto wiedzieć również i o tym ;)))

 ***

Zadziwiające mrożone cytryny

Wielu zawodowców w restauracjach i miejscach żywienia zbiorowego używa lub konsumuje całą cytrynę i nic nie jest wyrzucane. Jak zużywać całą cytrynę bez wyrzucania czegokolwiek? To proste. Włóż całą umytą cytrynę do zamrażalnika swojej lodówki. Kiedy jest ona juz zamrożona, weź tarkę i utrzyj na niej cytrynę (nie obieraj skórki) i posyp tą utartą masą  swoje jedzenie (sałatkę, lody, zupę, dania rybne, mięsne, sosy, whisky, wino itp.). Całe jedzenie zyska niespodziewanie cudowny smak, którego nigdy wcześniej nie doświadczyliście. Wcześniej myśleliśmy tylko o soku z cytryny i witaminie C.
Co jest główną zaletą w jedzeniu całej cytryny? Skórka cytryny zawiera 5 do 10 razy więcej witamin niż sok z cytryny. I właśnie to wyrzucamy! Ale od teraz wykonując ta prostą procedurę z mrożeniem całej cytryny, ucieraniem jej i dodawaniem tego do swojego jedzenia czy picia możemy spożywać wszystkie odżywcze składniki i być zdrowsi. Dobre jest także to, że skórka z cytryny to zdrowe i odmładzające pożywienie, zwalczające także wszystkie toksyczne elementy w Twoim ciele.
Tak wiec włóż umytą cytrynę do zamrażalnika i dodawaj do jedzenia codziennie. To klucz aby twoje jedzenie było smaczniejsze.
Jest też pewien sekret cytryny – lepiej poznać go późno niż wcale: cytryna jest cudownym produktem zwalczającym komórki rakowe. Jest 10.000 razy silniejsza niż chemoterapia. Dlaczego o tym nie wiedzieliśmy? Bo wielkie firmy farmaceutyczne i laboratoria są zainteresowane wytwarzaniem sztucznych produktów, co przynosi im wielkie zyski.
Teraz możesz pomóc przyjaciołom poprzez poinformowanie ich o korzystnym wpływie cytryny i jej soku na zapobieganie chorobom. To wybornie smakuje, jest miłe i nie ma skutków ubocznych jak chemoterapia. Jak wielu ludzi umarło, ponieważ jest to pilnie strzeżona tajemnica w celu nie narażenia na niebezpieczeństwo milionowych zysków wielkich korporacji?
Jest wiele gatunków drzew cytrusowych rodzących cytryny i lemonki. Możesz je zjadać na wiele sposobów, sok, miąższ, skórkę, robić drinki i ma to wszystko wiele zalet z których najważniejsze to te, jakie wywiera na torbiele i nowotwory. Te rośliny, to udowodniony dostarczyciel lekarstwa na raka. Jest także znane jako zwalczające drobnoustroje, zakażenia bakteriami oraz grzybami. Jest skutecznym środkiem przeciwko ludzkim pasożytom i robakom. Reguluje też ciśnienie krwi kiedy jest ono za wysokie oraz działa jako środek przeciw depresjom, stresom czy zaburzeniom nerwowym.
Źródło tych informacji jest fascynujące: to wyszło od jednego z największych producentów leków, który po 20 latach badań laboratoryjnych, prowadzonych od 1970 roku, udowodnił i ujawnił, że cytryna zabija komórki nowotworowe w przypadku 12 rodzajów nowotworów, takich jak nowotwory jelita, piersi, prostaty, płuc i trzustki. Owoce drzewa cytrynowego działają 10.000 razy lepiej niż Adriamycyna – lek używany przy chemoterapii, powodujący tylko zwolnienie wzrostu komórek nowotworowych. Co jest jeszcze bardziej zdumiewające, ten typ terapii cytryna zwalcza tylko złośliwe komórki rakowe i nie powoduje żadnych skutków ubocznych dla normalnych komórek organizmu.
Tak wiec umyj dobrze cytrynę, zamroź ją i utrzyj na tarce. Twoje całe ciało podziękuje Ci za to i będzie Cię kochać.

Reklamy

10 komentarzy (+add yours?)

  1. Caddicus Caddi
    List 28, 2012 @ 12:15:05

    I już jestem zdrowszy po samej lekturze. Nie wiem, czy pomoże i uchroni przed rakiem, ale lubię kuchenne eksperymenty, wiec już mrożę:-)

    Odpowiedz

  2. elatroska1
    List 28, 2012 @ 20:02:47

    Ja juz jakiś czas temu zamroziłam cytryne bo kolezanka mi doniosła ze wykorzystuje sie ja wtedy w całości:)Rzeczywiście smaczne ze zdrowym w jednym.Latem do drinków jako dodatek smakowity:)))
    Serdeczności!!!

    Odpowiedz

  3. krakowianka
    List 28, 2012 @ 20:06:45

    ja dołączam,tez zamrożę,a potem zetrę….:)
    my sobie e pracy kroimy w plastry,zasypujemy cukrem i wkładamy do słoiczka i do lodówki,codziennie z koleżanką dodajemy sok i plasterki do herbaty,ta woda z wodociągów jest paskudna..a tak to cytrynka smak poprawia i zdrowia dodaje;)
    ja lubie tez plasterki maczane w cukrze…mniam…:P
    dzięki Even:)

    Odpowiedz

  4. violamalecka
    List 28, 2012 @ 21:25:05

    Herbata z cytryną…
    nie ma nic lepszego na zimowe dni.
    Mrożoną wypróbuję, trzeba dbać
    o zdrowie, szczególnie w wieku balzakowskim. 😉

    Odpowiedz

  5. Angie
    List 29, 2012 @ 17:22:18

    No to i ja zamrożę cytrynę 🙂
    Dobrze, ze piszesz o tym Even !

    Odpowiedz

  6. even21
    List 29, 2012 @ 19:50:42

    Cieszę się, że trafiłam w Wasz gust 🙂
    Co do herbaty z cytryną – podobno to nie najlepsza kompilacja, bo kwas cytrynowy wytrąca z herbaty cytrynian glinu, który odkładając się w naszych komórkach, sprzyja rozwojowi chorób, m.in. Alzheimera. Naukowcy radzą najpierw zaparzyć herbatę, odsączyć ją od liści lub wyciągnąć torebkę i dopiero wtedy dodać cytrynę. Uważa się bowiem, że napój w takiej postaci już nie jest szkodliwy dla naszego organizmu. Choć na różnych forach internetowych kipi od dyskusji na ten temat, zawsze można spróbować gorącej wody z cytryną i miodem albo mojej herbatki ziołowo-rozgrzewającej…:)
    Pozdrawiam wszystkich serdecznie! 🙂

    Odpowiedz

  7. mmrr
    Gru 06, 2012 @ 22:30:01

    Dziękuję za super notkę Even21. Nie wiedziałem tego a teraz spróbuję to robić co napisałaś. Pozdrawiam 🙂

    Odpowiedz

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: